به گزارش همشهری آنلاین به نقل از شهرنوشت، عبدالحمید امامی، حل مشکلات مالی در شهرداری تهران و رسیدن به درآمدهای پایدار را در ۳ مرحله کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت تشریح و اظهار کرد: شهرداریهای کلانشهرها و به خصوص شهرداری تهران در کوتاهمدت باید مدیریت بهینه و تسهیل فرآیندهای اجرایی منابع غیرنقدی را انجام دهند و استفاده از ظرفیت اسناد خزانه را از دولت پیگیری کنند.
وی با تاکید بر لزوم اصلاح نظام توزیع عوارض کالا و خدمات، موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده که به صورت پیشنهاد در لایحه دائمی شدن قانون مالیات بر ارزش افزوده مطرح شده است، ساماندهی درآمدها و شرکتهای تابعه و استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود، اصلاح نظام تخصیص اعتبار و پرداخت نقدینگی به واحدهای تابعه به ویژه مناطق ۲۲گانه و پیگیری و تعیین تکلیف تثبیتهای تجاری و اداری را از دیگر راهکارهای کوتاهمدت برای افزایش درآمد شهرداری عنوان کرد.
معاون مالی و اقتصاد شهری شهردار تهران این پیشنهاد را هم داد که تمامی محاسبات عوارض شهرسازی بر مبنای مصوبات شورای اسلامی شهر باید اصلاح و سیستمی شود. از طرف دیگر باید پیگیری ویژهای درباره استفاده از ظرفیت درآمدی پروژههای مشارکتی و همینطور استفاده از ظرفیت کمیسیون ماده ۵ برای بهینهسازی کاربری و بارگذاری بر روی املاک انجام شود.
امامی با تاکید بر لزوم پیگیری تصویب لایحه درآمدهای پایدار شهرداریها با رویکرد تمرکززدایی، تصویب این لایحه را گام بزرگی در دوری شهرداریها از درآمدهای ناپایدار و دسترسی آسان به منابع پایدار توصیف کرد.
معاون شهردار تهران از دیگر راهکارهای افزایش درآمدهای شهرداری را تنظیم قوانین و مقررات تسهیلکننده و حذفکننده رویکرد تمرکزگرایانه دولت در تسهیم اعتبارات دانست و گفت: بخشی از موضوع به درآمدهای حاصل از جرایم رانندگی و خرید ماشینآلات برمیگردد؛ در واقع باید شرایط و قوانین به گونهای تدوین و تنظیم شود که سهم شهرداری از این درآمدها مشمول گذر زمان نشود.
معاون مالی و اقتصاد شهری شهردار تهران با تاکید بر لزوم اصلاح روابط و ایجاد تعاملات جدی کارشناسی بین شهرداریها و دستگاه قضایی به خصوص دیوان عدالت اداری، اجرای ممیزی جدید و بهروزآوری زیرساختهای اطلاعاتی مانند بانک اطلاعات املاک، فرهنگسازی پرداخت عوارض و بهای خدمات با مشارکت تمامی واحدهای مرتبط در شهرداری، طراحی الگوهای نوین برای مشارکت بخش خصوصی در ساخت و بهرهبرداری از پروژهها و زیرساختهای شهری و برنامهریزی جدی و مستمر برای مدیریت هزینه و صرفهجویی در تمامی بخشها را از دیگر راهکارهای افزایش درآمد شهرداری تهران عنوان کرد.
نظر شما